Leverantörer och varumärken

Våra villor andas kvalitet rakt igenom och det märks även på vilka leverantörer och varumärken som vi har valt att använda oss av. Materialet beställs via XL Bygg i Årjäng som vi har ett mycket gott samarbete med. Leveranser till byggplatsen brukar ske direkt från din lokala XL-handlare för att värna om miljön och minimera transporterna.

Det är även viktigt för oss att gynna det lokala näringslivet och använda de kompetenser som finns i vårt närområde och därför är vi extra glada över att kunna samarbeta med kompetenta lokala leverantörer av glaspartier och solcellspaket med bästa kvalitet.

Du hittar mera information om respektive leverantör här nedan eller genom att klicka på logon som tar dig direkt till deras hemsida:

Nordmarkens Fasader är en producent av dörrar, fönster, fasader och tak i aluminium och glas. De tillverkar allt från enstaka fönster till större fasader i sin fabrik i Töcksfors. De skräddarsydda produkterna gör att glaspartierna blir utformade utifrån dina behov och ger ditt bygge en personlig touch.

Nordic Solar är ett av Sveriges äldsta företag inom solenergibranschen och det har sitt säte i Töcksfors. Verksamheten omfattar försäljning, projektering och installation av solelanläggningar samt försäljning av solelrelaterade komponenter så som solpaneler, växelriktare, montagematerial m.m.

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med sina kolleger i Norge och Danmark bildar de Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Vi på Årjängsvillan har ett nära samarbete med XL Bygg i Årjäng som bl.a. hjälper oss med att se till att material körs ut direkt från närmsta XL-handel för att försöka minimera transporterna.

Traryd fönster är landets näst största fönstertillverkare och ingår i bolaget Svenska Fönster AB. De tillverkar kvalitetsfönster för varma och trygga hem genom att förena tradition med innovation. De fönster som vi har valt att ha med som standard i våra villor är Svanen-märkta vilket innebär att de är miljömärkta.

SP Fönster har en lång erfarenhet av att tillverka kvalitetsfönster. De förenar en vacker design med bästa möjliga funktion. Redan 1946 grundades den första snickerifabriken i Edsbyn, Hälsingland och numer ingår SP Fönster i bolaget Svenska Fönster AB.

Ballingslöv har tillverkat svenska kvalitetskök i nästan 90 år och de levererar kök som håller i längden och förgyller var dag i enlighet med sitt motto ”Vardagsglädje”. Valmöjligheterna är många och vi hjälper dig gärna att anpassa din kökslösning så du kan få just det kök som du har gått och drömt om.

Polardörren är en av Sveriges ledande dörrtillverkare och som standard ingår ytterdörrar ur deras Nordic Entré sortiment som håller god kvalitet. Har du speciella önskemål när det gäller ytterdörrar så finns det flera andra alternativ att välja bland. Vi tar fram förslag som passar just dig.

Monier är en världsledande leverantör av material för tak. De har ett brett sortiment med såväl taktegel som betongpannor och andra kompletterande produkter för taket. Som standardval hos oss på Årjängsvillan ingår betongpannor från Monier.

Vattenavrinningssystemet kommer från Plannja som tillverkar hängrännor i stålplåt eller aluminium som är gjorda för nordiska klimat, vilket betyder utomordentligt hög kvalitet i alla detaljer.

Kährs är en av världens största tillverkare av trägolv med tydligt fokus på inredning, design, trender, kvalitet och hållbarhet. Som standardval hos oss på Årjängsvillan ingår Kährs ekparkett 3-stav.

Södra tillverkar lister, massiva paneler, golv, hobbyskivor och andra träinredningsprodukter. Standardval hos oss på Årjängsvillan är liggande alt. stående faspanel på yttervägg och släta alt. allmoge lister invändigt.

Våra innerdörrar kommer från Swedoor som är den svenska grenen av europaledande dörrleverantören Jeld-Wen. Som standard ingår det innerdörrar ur deras Clever-line sortiment.

Badrumsmöbler och badrumsporslin kommer från välkända Gustavsberg som har levererat produkter för badrum i över 190 år. De kombinerar hög kvalitet och smarta funktioner med nordisk design.

Vår värmelösning kommer från NIBE som har en marknadsledande position i Europa och Nordamerika inom värmepumpar. De är även en av Europas större tillverkare av varmvattenberedare.